torstai 30. toukokuuta 2013

Tuubeja ja ala-arvoista ompelua

Hei te kaikki armaat lukijat~ Nyt käsissäni on tarpeeksi aikaa, joten päätin aloittaa viimein Desun asut!

Ensinnä Applejack aka Omppuviini. Hänen asunsahan koostuu sellaisista osasista, jotka ovat löydettävissä valmiina kirppareilta ym. Siispä tein Hakaniemeen etsimiskierroksen ja onni oli mukanani, sillä löysin kaiken tarpeellisen! Oranssiruudullinen paitapusero ja sopivat, leikattavat farkut löytyivät UFF :ilta, ja kamalat cowboy -bootsit Fidasta. Oikeasti, vihaan niitä kenkiä, ne ovat kuumat jalassa, eivät meinaa lähteä pois ja niiden pohja on ihme puuta ja kopisee liikaa. Minkäs teet, kun ovat kuitenkin juuri täydelliset asuun! Vielä puuttuu stetsoni: omistan aiemmasta Robin -cosplaysta valkean hatun, jonka olen nyt gessonnut ja aion maalata ruskeaksi. Saa nähdä, mitä se siitä sanoo, vai pitääkö päällystää kankaalla ym.

Bisca sitten. Hänellähän on olkaimeton pieni mekko, joka on aikalailla ihonmyötäinen. Noh, päätin, että sellaisen ompeleminen muotoon ja vetoketjuttaminen olisi tosi tympeää. Siksi päädyin ostamaan joustavaa kangasta, joka muotoutuu kivasti päälle ja pysyy myös hyvin. Myönnän olleeni vähän hätäinen tuon kanssa, en tehnyt kaavoja (en osaa kaavoittaa venyviä asioita!) ja käytännössä vain suoraan leikkelin kankaasta putken ja liitin ylä- ja alareunaan valkeat kaistaleet. Easy as that, mutta sisäpuolelta ompeleet näyttävät ihan järkyttäviltä: kukaan itseään kunnioittava ompelija ei laittaisi tuollaista päälleen, mutta onneksi minun itsekunnioitukseni tässä harrastuksessa katosi jo sikiövaiheessa. Ulospäin kun mekkonen näyttää kuitenkin melkein oikealta, joskin on aika raaka kehoni muodoille, kun kangas nuolee ihoa... Yh.

Enää olisi jäljellä Biscan huivin ompelu ja värjäys, stetsoni ja peruukin tarkastus käyttökelpoiseksi. Lisäksi totean, että vaikka animessa tällä vihreätukkaisella neidillä on joku ihme isolierinen olkihattu / päivänhattu / mikälie, minä aion käyttää Omppuviinin stetsonia. Biscalla kuitenkin on stetsoni aikahypyn jälkeen ja hänen koko tyylinsä on länkkärihenkinen, joten miksi ei?

Todistusaineistoa vielä kuvien muodossa:

Hattunen ja gessopurkki.

Ihanat saappaat. Ugh.

Yeehaw! Aikalailla valmiita aletaan olla.

Biscan tuubi. Ulospäin melkein fiksu, eikö?
Eikai tässä muuta. Desussa nähdään!
//Defia

3 kommenttia:

  1. Bisca on varmaan mahdollisuus moikata Desussa? ;)
    Tuo Appeljackin pusero on ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (; Ehdottomasti saa ja pitääkin tulla moikkaamaan, haha~ Varmaan sunnuntaina olen Bisca, että silloin sitten^^ Toki Applejackiakin voi tulla tervehtimään, en pistä pahakseni:3

      Poista
  2. Tulen kuolaamaan paitaasi xD
    see you at Desucon ;))

    VastaaPoista